Spušteni plafoni mogu da se koriste u stambenom ili poslovnom prostoru, školama, bioskopima, bolnicama i svuda gde je potreban komfor i udobnost u prostoru, kao i estetika i ekonomičnost.

Savršen su izbor za moderno uređene prostore ili za adaptaciju starijih prostora i enterijera. Inovativno su rešenje za dekoraciju prostora i predstavljaju sjajan dizajn bilo da se nalaze u dnevnoj sobi, trpezariji, kuhinji ili spavaćoj sobi. Spušteni plafoni će vašem prostoru dati jedinstven, neponovljiv i individualni karakter koji ostavlja neizbrisiv utisak.

Zbog višestrukih mogućnosti izvođenja moguće je uraditi neverovatno omplikovane oblike i forme u skladu sa vašim estetskim zahtevima. Tako savršeno oblikovan spušteni plafon postaće središte pažnje u vašem stanu, poslovnom prostoru, restoranu, ili bilo kojem drugom objektu.

Spušteni gipsani plafoni
Spušteni gipsani plafoni
Gipsani radovi - Kaskadni plafoni - Spušteni plafoni
Spušteni gipsani plafon

Prednosti spuštenih plafona

su jednostavna i brza montaža, kao i postavka rasvete koja se veoma lako ugrađuje. Kaskadni plafoni se lako uklapaju i ugrađuju u sve vrste prostora i praveći ravnotežu u prostoru u pogledu akustike. imaju velike dekorativne mogućnosti. Ploče se veoma lako montiraju i demontiraju. Cena i brzina isporuke ih čini vrlo konkurentim na tržištu. Takođe uz pomoć spuštenih plafona može se postići i vrlo praktičan efekat, kao što je prikivanje nesavršenosti, pukotina i nedostataka u starom plafonu.

Osvetljenje spuštenih plafona

Spušteni plafon može biti jednostavan, elegantan, bogatog dizajna, romantičan u zavisnosti od toga kako ga vi želite. Oni često traže osvetljenje koje im omogućava da prikažu svoj jedinstveni dizajn kojim će da se izdvoje.

Na spušteni plafon moguće je ugraditi svaki oblik rasvete što podrazumeva sve vrste ugradnih i nadgradnih lampi, halogenki, LED traka, zvezdanog neba i ostalo. Kada budete odlučivali o izboru adekvatnog osvetljenja morate voditi računa o vašim potrebama i načinima na koje koristite određenu prostoriju, koliko vremena boravite u toj prostoriji i kakve aktivnosti planirate, jer ukoliko se ne izabere adekvatan način osvetljenja, ugodnost boravka u životnom prostoru se ugrožava.

Što se tiče načini rasvete pustite mašti na volju, jer postoji mnogo načina, ali svakako treba da se razlikuje osvjetljavanja radnih prostorija od onih koji se koriste za odmor i opuštanje. Najbolje je rasvetu organizovati na način da bude fleksibilna i višefunkcionalna. Spoj različitih vrsta rasvete može se iskoristiti za postizanje prave atmosfere u ambijentu.

Zvezdano nebo
Zvezdano nebo
Deo galerije spuštenih plafona

Sve slike gipsanih radova spuštenih plafona možete pogledati u našoj galeriji