Kaskadni (spušteni) plafoni

Gipsani radovi Bošnjak iz Novog Sada nude usluge svih vrsta kaskadnih (spuštenih) plafona kao i sve ostale gipsane radove.

Kaskadni (spušteni) plafon je idealo rešenje kako za uređenje stambenih i poslovnih enterijera, tako i za adaptaciju starih i oštećenih prostora. Kaskadni plafoni su postali nezaobilazni deo savremenih objekata.

Gips je neškodljiv i bezopasan materijal jer je zbog svog potpuno prirodnog nastanka prilagođen okolini pa za čoveka ne predstavlja opasnost. Gips je materijal široke estetske mogućnosti, jako zahvalan jer se sa njim može ostvariti svaka ideja izvođača ili arhitekte. Pruža  bezbroj mogućnosti i opcija u pronalaženju adekvatnog rešenja za svaki prostor.

 

Prednosti kaskadnih – spuštenih plafona:

– spuštanje plafona na željenu visinu

– oblaganje krovnih kosina na potkrovlju,

– spuštenim plafonom se mogu sakriti instalacije i grede, kao i neravnine na plafonu

– gipskartonske površine su glatke i bez dodatne obrade su spremne za bojenje

– poboljšanje zvučne i toplotne izolacije

– mogu se koristiti i u prostorijama, kao što je kupatilo, gde je prisutna visoka vlažnost

– ugradnja kaskada i dekorativnih gipsanih elemenata kao i rasvete

 

Kaskadni ili spušteni plafoni posebnu primenu imaju u estetskom smislu jer u kombinaciji sa adekvatnom rasvetom može biti presudan faktor kada je u pitanju konačan izgled prostorije. Spušteni plafoni mogu biti u različitim stilovima, teksturama i bojama, oblicima. Gotovo sve što zamislite može biti ostvareno.

Rasveta je jako bitna jer daje konačan pečat plafona. Mogućnosti rasvete ima bezbroj, Rasveta u plafonima može biti tačkasta, pravilno raspoređena, mogu postojati procepi u plafonu koji svetle, pravilnog ili nepravilnog oblika.

 

 

Kompletnu galeriju radova kaskadnih plafona možete pogledati na sledecem linku

GALERIJA KASKADNIH PLAFONA