Gipsani kamini deluju veoma dekorativno u svakom ambijentu, praveći romantičnu i prijatnu atmosferu. Osvežite vaš dom gipsanim kaminom koji će u vaš dom uneti posebnu toplinu i osećaj uživanja.


Čar kamina ogleda se u njihovom izgledu, koji je u današnje vreme doveden do savršenstva. Predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije dizajnerima, jer se mogu praviti različitih oblika i raznolikih boja.
Savremeni moderni kamini više liče na umetnička dela mudro uklopljena u interijer. Položaj kamina u prostoriji treba da bude naglašen i da su vizure ka njemu usmerene sa svih strana, kako bi kamin oplemenio i uneo toplinu u vaš prostor svojim izgledom, oblikom i funkcijom. Tako postaje centralno mesto okupljanja, naročito u hladnijim danima kada se više vremena provodi kod kuće u porodičnom okruženju. Toplo i intimno osvetljenje, koje širi oko sebe prijatno je svakom pojedincu, jer kamin emituje pozitivnu energiju.
Poznata je izreka da kamin čini kuću domom. I zaista, gotovo nijedan jedan element uređenja prostora ne može stvoriti osećaj zadovoljstva kakav se javlja dok sedite uz kamin.