Gipsani šankovi su vrlo popularan pregradni element prostora. Ponekad se projektuju na način da jednim delom zadovoljavaju funkcionalne i estetske potrebe jednog prostora, a drugim delom se uklapa u interijer drugog prostora. Na taj način postaje i funkcionalan i prilagodljiv te tako maksimalno iskorišten u prostoru.

Uloga šanka nije samo delenje prostora, poput kuhinje i trpezarije, oni imaju značajnu funkcionalnu, ali i dekorativnu ulogu. Šank može poslužiti kao produženi kuhinjski element, trpezarijski sto, ili komoda na koju možete postaviti različite dekorativne predmete.

Šankovi su postali gotovo nezaobilazan element uređenja prostora. Svojim dopadljvim i neograničenim oblicima i raznovrsnim mogućnostima funkcionisanja, postali su element koji je neprestano u trendu. Najnoviji trendovi mu menjaju oblik, izgled i namenu, ali ga redovno zadržavaju u prostoru kao atrakciju koja se ističe  materijalima, raznolikim bojama, dimenzijama i svetlosnim efektima.

Ukoliko vam prostorne mogućnosti dozvoljavaju, postavite šank u interijer doma jer njegove oblike, boje i materijale možete prilagoditi svojim potrebama. Tako ćete dobiti element, koji će ulepšati vaš prostor s funkcionalnom opravdanošću.

Kompletnu galeriju radova gipsanih šankova možete pogledati na sledecem linku

GALERIJA GIPSANIH ŠANKOVA